czwartek, 18 lipca 2019 r.  Imieniny: Kamila, Karoliny, Roberta
Anna Starmach zdradza sekret idealnego żurku wielkanocnego

Dodano: 15.04.2019 17:18 | 3 odsłon | 0 komentarzy

Jak zrobić perfekcyjny żurek wielkanocny? Sprawdź, co radzi Anna Starmach!
Święta Wielkanocne za pasem, co oznacza, że miliony Polaków przeglądają internet w poszukiwaniu przepisu na idealny żurek. Ta specjalność kuchni słowiańskiej to danie, bez którego miliony Polaków po prostu nie wyobrażają sobie wielkanocnego stołu. O to, jak przyrządzić idealny wielkanocny żurek zapytaliśmy ekspertkę kulinarną, Annę Starmach. Jurorka "MasterChef" i "MasterChef Junior" dała nam tylko jedną prostą radę:
- Sekret żurku jest tak naprawdę jeden: samodzielnie przygotowany zakwas. Święta są& za tydzień, więc już ostatni dzwonek, żeby nastawić zakwas. Wtedy ten żurek będzie naprawdę wyjątkowy - powiedziała Anna Starmach.
Jak więc przygotować zakwas na żurek wielkanocny? Sprawdźcie przepis Ani Starmach krok po kroku już teraz poniżej: Zakwas na żurek wielkanocny - składniki
  • 1 szklanka mąki żytniej razowej
  • 3 szklanki letniej przegotowanej wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 świeże liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu
  • skórka z 1 kromki razowego chleba
Zakwas na żurek - przygotowanie
  1. Mąkę wsyp do wysokiego naczynia kamionkowego lub szklanego, zalej ją połową ciepłej wody i wymieszaj.
  2. Dodaj resztę wody, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz skórkę chleba i& & znów wymieszaj.
  3. Odstaw w ciepłe miejsce na trzy& dni. Codziennie mieszaj& zawartość naczynia.

  4. SPRAWDŹ TEŻ:

Więcej w serwisie www.gala.pl »



Kod z obrazka
KomentarzeKomentarze:
reklama
Erotyczne Video Rozmowy z Normalnymi  Dziewczynami ShowUp.tv - Darmowe sex kamerki: chat na żywo. Seks pokazy online - live show webcams

Copyright © 2008 - 2019 Xes.com.pl - Informacje z kraju i ze świata, najnowsze wiadomości 24/h  - wszelkie prawa zastrzeżone